Výsledky Rozlosování Články Dokumenty Disc. komise Pořad. činnost Přihláška Kontakty

Příbram hostí kvalifikaci západní části Superligy U23
» články




Již zítra bude hostit FAMK Příbram západní část kvalifikačních skupin Superligy U23. Kvůli přísným epidemiologickým požadavkům bude pro veřejnost bohužel areál uzavřen a vstup bude umožněn pouze akreditovaným osobám.

Své želízko v ohni má v turnaji samozřejmě i výběr Příbrami a proto jsme před turnajem položili několik dotazů trenérovi Lukáši Trnkovi a Vedoucímu týmu Honzovi Davidovi

Lukáši, co předcházelo výběru hráčů? Kolik hráčů se ucházelo o místo v nominace a kolik se jich tam nakonec probojovalo?


- Začal probíhat na podzim 2020 při zápasech malé kopaně Příbram, kdy celý realizační tým FAMK Příbram U23 sledoval hráče do 23 let a tvořil zatím bez jejich vědomí širší výběr.
- Následovalo oslovení těchto hráčů, zda mají o reprezentaci FAMK Příbram zájem a budou se účastnit výběru.
- Celkem v první fázi do širšího výběru bylo vybráno cca 30 hráčů.
- Bohužel užší výběr byl posunut kvůli Covid situaci a první společný trenínk, mohl být zahájen teprve nedávno, bylo několik společných tréninků a aby se hráč dostal do užšího výběru, musel absolvovat většinu z nich - zde už se z 26 hráčů dostalo dál cca 18.
- Těchto 18 hráčů už chodilo poctivě na přípravné trenínky a bojovali o místo v sestavě na kvalifikaci U23 a vzhledem k tomu, že hrajeme doma, tak jsme se rozhodli vzít větší počet hráčů a celkem jich pro kvalifikaci máme: 3 brankáře, 10 hráčů užšího výběru, 3 hráče v rezervě - tedy celkem 16 hráčů bude připraveno na kvalifikaci, která se koná v Příbram 29.5.2021.
- Musím velice kluky pochválit za jejich přístup a nasazení, které v přípravě všichni měli a bylo na všech vidět, že chtějí na turnaj jít.

Jak jsme na tom jako Příbram kvalitativně? Bylo těžké vybrat ze všech hráčů ty, kteří se nakonec ukážou v sobotu na kvalifikačním turnaji?

- Bylo velmi těžké vybrat užší výběr a základních 10 hráčů, protože kvalita byla vysoká a to od všech kluků. I kvůli vysoké kvalitě a nasazení v přípravě jsou další kluci v rezervě a budou přímo na turnaji, kdy do něho můžou kdykoliv v průběhu zasáhnout.
- Velmi mile mě překvapila technická vybavenost kluků a také fyzická, když Covid omezil možnost trénovat, hrát zápasy.
- Bylo znát, že všichni kluci hrají velký fotbal, což bylo vidět na herních projevu. Museli jsme si říct, určité taktické věci a naučit kluky přemýšlet nad hrou, trošku jinak. Ale, všichni jsou velmi fotbaloví.

Poslední otázka, s čím vstupujeme do turnaje? Jaké jsou ambice?


Klukům jsem hned na začátku řekl, že ambice jsou vysoké a to ideálně vyhrát tento turnaj. Kvalifikaci hraje celkem 6 týmů a 2 z nich postupují do superfinále. Neznám kvalitu ostatních výběrů, ale věřím, že kvalitou kluci mají na to postoupit a zabojovat o medailně mezi nejlepšími 4 týmy v ČR. Navíc kluci vstupují do turnaji s ambicí, že si je může vybrat realizační tým reprezentace U23, což je pro ně další obrovská motivace a o této možnosti od začátku vědí.

Honzo, stejná otázka jako na Lukáše, jaké má Příbram ambice a s čím vstupuje do turnaje?

Ambice jsou rozhodně postoupit do Superfinále. Věřím, že jsme vybrali opravdu ty nejlepší hráče z našich dvou lig malého fotbalu a to nejen herní kvalitou ale i charakterově si tým parádně sednul a kluci vytvořili skvělou partu. Je na nich vidět motivace jak v samotné účasti v Superfinále, tak velká možnost dostat se třeba až do reprezentace. Vzhledem k tomu, že hrajeme v domácím prostředí, budeme se chtít ukázat v té nejlepší formě a ukázat, že příbramský malý fotbal nepřestal být baštou malého fotbalu v Čechách.  

Co si myslíš o kvalitě Příbrami, i přesto, že jsi neviděl ostatní týmy a jakou má šanci Příbram postoupit do Superfinále?

I přesto, že jsem neviděl ostatní týmy, věřím, že Příbram je na tom kvalitativně velmi dobře. V týmu vládně dobrá atmosféra. Utvořil se výborný kolektiv, který je pro týmového ducha nejdůležitější a věřím v postup do Superfinále a v něm v dobrý výsledek. Ale malý fotbal je rychlý a dynamický, takže překvapit a postoupit může skutečně kdokoli. Já pevně věřím, že na konci se budeme radovat právě my.

Pánové díky oběma a v sobotu budeme držet palce
 
  ERI sport   malyfotbal.cz   Za podpory města Příbram  


Macron (partner)


2023 ....... 2024 © famk.cz
webdesign | websystem | KAO.cz